Schoonhouden Buurt

Maar liefst 32 enthousiaste bewoners helpen mee met het schoonhouden van onze buurt. Zij zetten zich in om, naast wat de gemeente doet, de buurt schoon te houden van zwerfafval zoals blikjes, plastic, papier etc. Vooral langs de doorgaande wegen en in de groengebieden ligt veel afval. Op deze manier zorgen we ervoor dat de buurt schoon blijft. Alle straten en groenstroken in de Oudegracht Oost zijn door een van de bewoners geadopteerd.

Adopteer een straat is een vrijwilligersprogramma dat door de gemeente wordt ondersteund. Iedereen die een mooie woonomgeving een warm hart toedraagt kan meedoen. Deelnemers krijgen materiaal zoals grijpers, handschoenen en stickers. Via Adopteer een straat kunnen we gebruik maken van speciale acties zoals het verkrijgen van bloembollen om in het groen te planten. Naast de Oudegracht doen ook andere wijken in Eindhoven mee aan Adopteer een straat waaronder de Achtse Barrier en Drents Dorp. Via   adopteereenstraat kunt u de activiteiten van Adopteer een straat volgen.

Helpt u ook mee met het opruimen van zwerfafval in onze buurt? Het kan eenvoudig door het afval meteen op te rapen en in de dichtstbijzijnde prullenbak te doen. Hoe meer mensen meedoen, hoe schoner de buurt blijft.

Wil u aansluiten bij Adopteer Een Straat ? Neem dan contact met ons op.  schoonhouden@oudegrachtoost.nl