Sporten en Spel

Bewegingsgroep 040 FITmovement

Bewegen voor iedereen!
040 FITmovement is een bewegingsgroep voor jong en oud. In eerste instantie begonnen met een pilot van twee maanden, maar door alle enthousiaste reacties inmiddels al ruim twee jaar actief.

Gevarieerd bewegen
In onze groep zijn de trainingen gevarieerd en speels opgezet. We starten altijd met een wandeling richting één of meerdere trainingslocaties. Voor elke (te moeilijke) oefening is een makkelijker alternatief en je bepaalt zelf waar je aan meedoet. Bij de oefeningen maken we o.a. gebruik van ballen, springtouwen, gewichtjes en elastieken. Als ‘speelterrein’ gebruiken we bankjes, trappen, grasveldjes en alles wat we onderweg tegenkomen. Af en toe gaan we na afloop gezellig koffiedrinken op het TU/e terrein.

Voor wie: 040 FITmovement is een gemêleerd gezelschap, met jonge en oude, ervaren en onervaren sporters. We bewegen graag, maar plezier staat voorop. Kortom, als je nog kunt wandelen en je wilt wat variatie in bewegen, kom dan eens kijken!
Waar: de parkeerplaats van de Karpendonkse Hoeve
Wanneer: elke zaterdagochtend van 9:30 tot ca. 11 uur.
Kosten: geen!

Meedoen? Kom dan op zaterdagochtend om 09:30 uur in makkelijke kleding (mag ook sportkleding zijn) naar de parkeerplaats van de Karpendonkse Hoeve. Als je minimaal 15 minuten kunt wandelen, dan kun je zeker met onze oefeningen meedoen!

Hopelijk tot heel gauw! Eduard Croese


Andere sportieve mogelijkheden

Naast de bestaande activiteiten die wij binnen de Zorgzame Buurt al kennen, zijn er nog een aantal sportieve mogelijkheden in de buurt. Ook voor de kaart enthousiasten liggen er kansen.

Handboog schieten. In “aan de Meet” op de hoek Amazonenlaan/Orpheuslaan is een aantal handboogverenigingen gevestigd waar diverse vormen van het schieten worden beoefend. Voor meer informatie: www.aan-de-meet.nl.

Bowls is een balsport te vergelijken met jeu-de-boules en curling. Ook in “aan de Meet” op dinsdagmiddag van 12.30 tot 16.30 uur te spelen. Loop dan gerust eens binnen en maak kennis deze sport, u wordt hartelijk verwelkomd! www.bowlsclubeindhoven.nl.

Golf spelen in de stad op 10 minuten loopafstand, dat kan bij Golfcentrum Eindhoven www.golfcentrumeindhoven.nl. Voor startende en ervaren golfers, leren golfen en schaven aan de mindere punten geen probleem, docenten en een pro zijn beschikbaar. De PAR3 9-holes baan is uitdagend en gekwalificeerd om de handicap te halen. Iedere dinsdagochtend om 10 uur in competitieverband 9 holes lopen.

Bridge wordt ook in “aan de Meet” gespeeld en wel op de woensdagavond van 19.30 tot 22.30 uur. “Bridgeclub Oude Gracht” bestaat al ruim 30 jaar en is in onze buurt opgericht voor en door buurtbewoners. Er zijn rond de 90 leden die in drie groepen spelen, wel serieus, maar niet met het mes op tafel! Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom, van beginnende tot ervaren bridgers. www.bcog.nl. 

Canasta spelen in de buurt? Er wordt gespeeld op de donderdagmiddag van twee tot vijf uur. Dat gaat bij toerbeurt bij de spelers thuis. Mensen die mee willen doen of af en toe in willen vallen kunnen zich telefonisch melden bij mevrouw Herz, 040-2440842.