Buurt Hulp Telefoon

De Buurt Hulp Telefoon (BHT) is er ook voor u!
Als u denkt; “Hoe los ik dat nu weer op?” Dan kunt u bellen met de hulptelefoon:
06 156 378 32 elke werkdag van 9.00 tot 10.30 uur

BHTnajaar_2015

Een voorbeeld: Mevrouw is slecht ter been en de bladeren vallen van de bomen. Als ze naar buiten gaat is de kans groot dat ze over al die mooi gekleurde bladeren uit zal glijden. “Wat zou het mooi zijn als iemand even het pad schoon kon vegen!” Wat te doen? Maar natuurlijk, ze woont in een wijk waarin medebewoners zorgzaam met elkaar omgaan. Even bellen en ja hoor: “Wij gaan kijken of er een vrijwilliger is om dat klusje te klaren.” De volgende dag is het opgelost!

Sinds 1 maart 2015 is de BHT in werking. Elke werkdag van 9.00 tot 10.30 uur kan er gebeld worden met 06 15637832. Wij ontvingen aanvragen voor hulp bij doktersbezoek, het uitvoeren van eenvoudige klussen en het gezelschap houden van medebewoners. Steeds waren wij in staat om aan de hulpvrager de juiste hulp te verlenen. Bent u nog niet gevraagd? Dat kan komen doordat we nog geen hulpvragen hebben ontvangen die aansluiten bij uw aanbod. Maar wat niet is, kan nog komen!

Wat zijn de kosten?
De kosten zijn € 3,- per geboden hulp, te voldoen aan de hulpgever. Deze draagt dat af aan de organisatie van de Zorgzame Buurt. Eventuele meerkosten worden onderling afgerekend.

Hoe werkt het?
Het is een eenvoudig systeem, waarbij de dienstdoende vrijwilliger contact legt tussen de hulpvrager en de hulpverlener. Uit een uitgebreide lijst van namen en onderwerpen
wordt een hulpgever gekozen.

Waarvoor en wanneer kunt u bellen?
De weg naar de BHT is nog niet door iedereen gevonden. Een mogelijke oorzaak is dat het vragen van hulp vaak gepaard gaat met enige schroom. Maar de ervaring is dat hierdoor juist ontmoetingen ontstaan en men elkaar leert kennen. Belt u buiten de BHT-tijden, dan kunt u een voicemailbericht inspreken en wordt u de eerstvolgende werkdag teruggebeld.

De Buurt Hulp Telefoon is er voor u! Samen maken we de buurt sociaal en veilig.